Asillah Lidros
24 APRIL 2014
Thursday, April 24, 2014 | 9:17 PM | 0 Little Bunny(s)

  •  بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ 
  • SWEET 18 !
    terima kasih terima kasih terima kasih
    atas semua ucapan doa doa kalian semua
    moga Allah kabul, perkenan semuanya
    moga doa doa kalian itu Allah balas dengan kebaikan
    moga kebaikan itu kita kongsi sama sama
    moga sama sama kita dapat RedhaNya
    moga sama sama kita berpimpin tangan masuk syurga firdausiNya
    in shaa Allah
    Allahuma Aamiin. Aamiin :'D
    🌸 Ariana Rose 🌸
    Thursday, February 13, 2014 | 11:03 PM | 0 Little Bunny(s)
    Allahumma solli 'ala Muhammad wa'ala alihi Muhammad .

    sebenarnya update ni nak bagitau satu fakta pasai ARIANA ROSE.
    drama TV3. harini episode last dia.
    okay, sebenaqnya nak bagitau fakta ni kat twitter tapi mcm malu ja. hikhikhik.

    ok. skrng ni. ARIANA ROSE dgn TENGKU ADAM KAMIL tengah trending kat twitter.
    nampak? HOT nya depa.

    semua ayat sama. 

    -sweettnyeer depa
    -hensemnya adam
    -cantiknya ariana rose
    -hensemnya adam
    -nak suami macam adam
    -nak isteri macam ariana rose
    -nak wedding macam tu
    -nak honeymoon macam tu jugak
    -nak bla bla bla bla bla

    lebih kuranglaaaa.

    tapi untuk aku. okay. diulang. untuk aku.

    the best part yang dalam drama ni is

    kahwin dengan DATO k. kawin je terus dapat DATIN.

    haha. tu ja. tu yang i segan nak bagitau kat twitter tu. hikhik.

    okay. tak kisah lah kalau hampa nak judge aku ni materialistic ka apa ka. 
    nak judge gedik ka apa ka.
    tapi tu just padangan aku ja. yalaaaaa. 
    cuba tanya, perempuan mana takmau ka kawin dato oii.
    okay aku over. cuma macam best lah. kawin terus dapat pangkat datin padahal tak berbakti apa pun kat negara. haha.

    can u just imagine. DATIN ASILLAH.
    wow. gempak oii.

    k.k.k.k.k.k.k.k.k.

    dah melampau ni. haha.
    mesti tengah meyumpah aku kan sekarang. chill.
    ini cuma pendapat aku ja. okay. haha. 




    stop here. sekian terima kasih 😁
    sekadar perkongsian.
    Monday, January 20, 2014 | 12:47 AM | 0 Little Bunny(s)

    بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

    jalan-jalan. scroll-scroll. terjumpa ni. 
    copy paste ja.
    tertarik nak share.
    .deep. 

    Muslimah itu, 
    Terkadang gelak kuat tak henti-henti, 
    Terkadang juga minum berdiri, 
    Terkadang sebelum tidur terlupa baca doa dan ayat Kursi, 
    Terkadang pakai stoking mula dari kaki kiri, 
    Terkadang aci redah sarung kasut orang lain tanpa di sedari.

    Muslimah itu,
    Terkadang gembira sampai terlompat terkinja sambil senyum tayang gigi,
    Terkadang air matanya menitis laju tak terperi,
    Terkadang rasa lemah sampai tak mampu nak bangun-bangun lagi,
    Terkadang rasa marah menguasai diri,
    Sampai rasa nak lempang orang tu laju-laju without mercy.

    Muslimah itu,
    Adalah manusia biasa,
    Yang tak lari dari segala bagai perasaan sebagai manusia,
    Yang tak lari dari segala macam ujian dan pancaroba,
    Yang tak lari dari perasaan lemah dan tak bermaya,
    Yang tak lari dari buat khilaf salah dan dosa.

    Kerana apa?
    Kerana dia juga manusia biasa.

    Apa-apa pun, Yang pastinya,
    Muslimah itu,
    Sentiasa bangkit bila terjatuh,
    Sentiasa cuba gembirakan orang lain walau hatinya sendiri remuk,
    Sentiasa cuba untuk' improve' diri,
    Dari semasa ke semasa tanpa henti,
    Walau terkadang dia tersungkur,
    Itu bukan kerana dia lemah,
    Tapi itu kerana dia cuba ambil masa untuk bangkit semula,
    Jadi kuat dari sebelumnya,
    Kerana dia berusaha,
    Untuk menjadi bidadari dunia,
    Dan juga di akhirat sana.

    :: Unknown ::
    Ini, apa yang kami rasa.
    Dan kami tak akan pisahkan cinta kami pada Yang Esa. :') 


    via : nurliyanajohari



    penang :)
    Wednesday, January 15, 2014 | 12:46 AM | 0 Little Bunny(s)
    Bismillahhiramanirrahim.
    hai. 
    first sekali.
    salam Maulidur Rasul 1435 Hijrah. 
    12 Rabiulawal 1435.
    semoga kita mendapat syafaatnya kelak. 
    selawat keatas nabi Muhammad S.A.W.

    اَللَّهُمَّ صَلِّ َعلى سيدنا مُحَمَّدٍ وَ عَلَى آِل سيدنا مُحَمَّدٍ


    ok.
    harini terasa rajin nak update.
    walaupun penuh dengan cabaran.
    tenet lembab sangat.

    penang.
    tak tau kenapa kalau penang ja mesti semangat.
    rasa macam dekat ja.
    acewwaaaah. jodoh ni :)

    dah. mengarut. 

    act, pergi penang, visit my ayah teh.
    hospital p.pinang.
    lung problem.
    get well soon ayah teh.

    ......................................................................................................................















    Older Post