Asillah Lidros
~kejadian sblum aidil adha~
Wednesday, November 17, 2010 | 1:41 PM | 0 Little Bunny(s)
Sblum aidil adha means smlm lah.. fuhh.. sdey lak aq nk tlis.. da 3 kjadian yg agak sdey, tragis bgi aq... haha..

Start dri pgi, sgguh boring sbb x da spa dkt umah.. kakak p aloq setaq, abg p pdg bsaq, mak ayah plak keja.. tidakk, bushann.. pa lgi, dsbbkn prut dh bnyi, aq p lah usha periuk, ada lah nasi skit, aq pun bt lah nasi goreng.. hehe.. dh mlntak, aq pun relax2 tgk tv.. dlm pkul 12 mak pun blik.. tpat pkul 3, ayah blik, pa lgi dsbbkn esk dh rya, aq pun ajak ayh p bli brng.. ayh pun drive p c-mart.. sblum tu ayah singgah petronas.. nk djdikn crita, tyme nk msuk petronas tu, da lah stu keta ni nk msuk petronas tpi dy x bgi signal, moto ni lak nk msuk.. moto tu ingt keta tu nk trus sbb dy x bgi signal, dy trus lah msuk.. tup2 keta tu belok, pa lgi.. kebababoomm... dah lah keta aq btul2 blkang moto tu.. aq tgk dgn mta sndirik.. fuhh... trkjut thp.. nsib x truk sgt.. keta tu dpandu oleh pak cik yg agak tua dh lah, moto tu lak remaja lelaki.. aq respect lah abg moto ni sbb dy trun n p mnta maaf sndri dkt pak cik tu pdhal bkan slah dy pun.. ssh sgt nk cri rmaja yg trun mnta maaf sbb slalu nya aq tgk msti trun maki hamun ja.. perghh.. kalo lah dy jdi husband aq kn best (galak2,mntang2 boy tu ensem.. hik3).. x pa lah aq tu p lah shopping2.. tyme nk blik plak ayah blik ikut jln kangaq.. tyme nk blik tu, da stu lgi kemalangan brlaku.. tpi yg ni lgi truk.. kca brtburan dkt jlan.. pastu aq usha lah dkt luaq, aq nmpak lah minah ni duk nangis smbil pluk boyfriend dy.. kmlangan ni diantara moto n keta gak tpi moto tu dbonceng oleh psngan couple.. x pa lah.. kmi truskn perjlanan blik.. smpai ja umah, baby (adik aq) trus amik basikal nk p umah mak cik tpi mak x bgi.. dy bt x taw ja.. mak pun biarkn.. duk sat, maghrib pun msuk.. pastu aq dgr lah da moto dpan umah.. rpa2nya baby dgn kak imah(sepupu).. tyme tu aq tgk baby dh bsah kuyup.. aq heran gak sbb nk kta ujan x ujan pun.. dy trus p dapur msuk mandi.. kak imah cita lah dkt mak ayh.. rpa2nya, dy jtuh sungai.. hahaha... aq dgn abg glak puas dkt dy... tpi aq syukur sgt, nasib x da papa jdi.. alhmdulillah...

tu lah pristiwa2nya.. haha.. huhu..

Pengajaran yg aq plajari ari ni:-

1. msti bgi signal.. ia amat pnting
2. jgn naik moto dgn org yg Allah x redhai
3. jgn degil ckp mak



THANK YOU ALLAH







Older Post | Newer Post