Asillah Lidros
susah btul lah~~
Friday, February 4, 2011 | 12:29 AM | 0 Little Bunny(s)
salam... first sekali aq nk kta ini ayat "TUTUP AURAT PUN SALAH KA??".... x faham lah dgn dunia skarang ni... tutup aurat pun kena shyco ka..??!! yg pkai x senonoh tu x mau pulak shyco..!! arggghh... aq xmau hnya Islam pada nama tpi knapa orng sekililing nk bt aq jadi Islam pada nama??!! tlg ar fham...

knapa aq baran sgt ni... ni nak cita.. tadi aq p kenduri dkt umah lama aq... aq dh nekad utk jdi yg baik.. seyesly aq nk sgt jdi mcm qillah tpi tulah, ttp x bleh.. sbb tu aq nk jdi mcm dy pelan2.. so aq mulakan dy pkai skin sock.. so aq pun pkailah tyme p kenduri tdi... family aq ok ja walaupn dh kna gelar "ustazah".. aq x ksah pon.. ok2 balik pda cita tdi, aq p dgn nenek aq... kenduri tu ada lah kena mengena skit dgn family aq, kira adik-beradik jgaklah.... lepas makan, aq dgn nenek pon p lah jmpa tuan rumah... onda way nk p, kami jmpa sat dgn family yg jaga adik aq ni.. nk dijadikan cerita, aq pon salam dgn family ni, tetiba ja aq trdetik nk tgk mata depa2, alangkah tensionnya aq bila depa dok usha bwah... smpai aq blah dri situ pon depa dok usha lagi... anak2 dy mmg dok usha aq dri awal lagi... agak tension disini.... awat??!!! pelikkah aq pkai skin sock???? tutup aurat pon salah ka??? bukan lah nk kta aq ni baik tpi tlg lah, manusia boleh berubah!!! tlg ar fham.... aq taw dlu aq mmg Jahil..
aq free hair, aq couple and so on.. tpi aq still ISLAM... sbb tu aq x mau jdi ISLAM PADA NAMA... aq dh nekad, aq x mau bt keja mcm tu lagi... MANUSIA BOLEH BERUBAH..... x semestinya dy tu pkai tdung labuh, badar, pkai songkok, dy tu SEMPURNA... no one perfect lah..

Fikir-fikirkan lah......

Older Post | Newer Post