Asillah Lidros
putrajaya :)
Wednesday, November 30, 2011 | 9:41 PM | 0 Little Bunny(s)
salam..

Perlis Young Leaders 01-02
Program Integrasi 1Malaysia

okeyh, nak mula dri mna ya.. oke2, ana mulakan dari mula.. (2 pm 21/11/2011) tyme ni ana dok merayu dkt bang long a.k.a luqman nain.. sbb dy dok bt galak pa tah x mo p.. gedik~ oke, pkul 3 ana pon brtolak p pusat ko a.k.a timah tasoh.. daftar, taklimat pastu mlm tu da ceramah kepimpinan.. x tipu, mlm tu mmg mengantuk gila2.. maybe sbb lama x msok bengkel atau klas.. mampuih dah ana taun depan.. haha.. pastu pagi tu kami dijangka bertolak ke putrajaya pkul 8 pagi tapi bas bt hal kami kna tggu 3 jam diulang 3 jam.. bas girl ja, bas boy bertolak pkul 8.. huhu... xpa lah, pastu kami stop dkt gurun. then, teruskan perjalanan.. tetiba, bas stop. panas gila dlm bas sbb jurulatih x bgi trun.. hampeh tol.. disebabkan bas tu dijangka lama lgi nk pulih, kami pon dbenarkan keluar... wahhh, nikmat dunia.. sejuk2, angin pagi di tengah2 lebuhraya utara-selatan.. lepak dan snap dkt tepi lebuhraya tu.. syiok kot.. pengalaman :) setelah 3 jam berlalu diulang sekali lagi, 3 jam.. kami pun terus kan perjalanan.. pkul 12 mcm tu kami smpai dkt tempat penginapan.. 

ari first dkt putrajaya, selepas breakfast kami p naik cruise dkt task putrajaya.. MasyaAllah, cantik sgt2 permandangan dy.. tyme ni lah ana jdi shopaholic sbb brang2 dy murah gilak.. ana beli souvenir utk sayangs ana.. haha.. SR.. ok2, pastu kami lunch dkt umair cafe (teringat dkt umair skolah kayang dlu).. pastu kami solat zohor dkt masjid besi.. mmg mewah gila2 lah masjid tu.. dgn facilities dy yg mcm international lah.. kalah masjid negara... yg istimewanya masjid ni adalah ia tanpa kipas.. tapi dy lagi sejuk dari masjid yg ada air-cond.. dy guna sistem angin dan air.. nyaman ja... pastu kami p maritim centre.. kat sana mcm2 jenis bot kami tgk.. kami smpat tgk geng dragon bot training.. syiok aih.. pastu kami balik then mlm tu kami shopping dkt alamanda.. heee~ 

keesokan harinya, kami p taman botani.. tapi bas antaq kami p Jabatan Perdana Menteri.. rupa2 nya kami diberikan tugasan utk ke sana sendiri.. ok.. kmi igt nak naik bas.. tambang dy 50 sen.. pastu kami pon tahan lah bas tu then pak cik bas tu kata, "kalo kamu jalan lebih baik. dekat saje. kamu terus je dan belok kanan" pastu ada lah 2 3 org yg bt mcm taw lah jln2 dkt putrajaya ni.. dy pon terus pecut.. kami pon terpaksa lah ikot sbb ni kerja berkumpulan.. pastu tetiba stop... "sesat2, salah jalan." hampeh~ pastu dy try plak jlan lain.. "salah lagi" ok, call tuan.. then, alhamdullilah kami smpai tepat pada masanya.. dkt taman botani tu, mcm2 jenis pokok lah ada.. tetiba smpai dkt pokok saga.. auuwww... ana sangat obses dengan buah saga.. tyme kakak tourist guide tu dok terang pa tah.. aq pon, apa lagi, kutip kutip kutip lah buah tu.. hehe.. "sorry kakak, ana sgt obses dgn buah ini" lepas taman botani, kami p MMU, Multimedia University.. best2.. kami p melawat Microsoft Lab.. wow.. taw ak sapa yg rasmi lab tu.. BILL GATES.. haha.. Hebat kan? (act, ni lah word yg pyl slalu guna:) pastu kami p lab utk games.. mcm org gila ana dlm tu bila tgk games2 dibuat.. wow.. pastu kami p library dy.. Siti Hasmah Digital Library.. dgr pon mcm hebat kan? mmg pon.. facilities dy mmg tip top.. superb abis lah.. pastu kami balik dan mlam tu da dinner dgn wakil KPM.. 

ari last, lepas ja breakfast kami pon bertolak balik.. sedih campur gembira.. 







luqman gedish~


tyme ni mmg mcm org gila dkt wetland putrajaya :)




~end with love~

Older Post | Newer Post