Asillah Lidros
~baling~
Wednesday, December 7, 2011 | 2:26 PM | 0 Little Bunny(s)
salam..

vacation :)
 vacation lah sgt... baling je pun... ok, disbbkan ayah ana still busy dgn kerjanya iaitu pengawas peperiksaan, so, kami just pergi 2 days 1 night... kami? yup, family ana dgn family pakcik a.k.a ayah wo :) kami bertolak dri umah ana around pkul 12 tghri mcm tu lah.. then singgah gurun utk solat dgn lunch.. ana makan roti kedah shja.. adik a.k.a cousin ana yg pling cute, mkanan wajib yg dy akan mkn dkt gurun ialah ikan keli.. yup, cat fish :) pastu kami teruskan perjalanan kmi menuju bandar baling.. act, tujuan vacation kami utk mandi air panas ulu lenggong.. sumpah tmpat tu mmg jauh.. pendalaman ah.. kmi kna lalu kg org asli dulu pastu dlm 20km bru jmpa tmpat tu.. haish.. letih~ sblum masok kg org asli tu kami lalu dpan bendang man :) teringat tyme kita waktu f1.. masa baik2 lagi... waktu lalu tu, nmpak lah khemah yg kita tdoq dulu, toilet yg "mmg selesa tu", dewan terbuka tu dan yg paling aq igt, sungau dy... rinduuu~  kami smpai around pkul 4.. kami rehat2 sat kt homestay tu.. lpas asar ja, kmi terus pergi dkt kolam air panas tu... perghh, awal2 tu mmg panas thap baban ar.. ana mmg x than awal2 tu.. pastu, lama2 skit, bru okay... kami lepak dkt situ smpai mghrib... pastu balik homestay utk solat... lpas ja solat mghrib, kami pon p balik kolam air pnas tu utk nikmati air panas waktu mlm... lgi panas kot... fuhh.. around pkul 10 kami stop sat utk pergi mkn dkt food court dpan kolam tu... lpas mkn, kmi smbung blik smpai pkul 12... act, kolam ni, lgi mlm lgi rmai org... waktu kmi balik tu, rmai lagi yg bru msok.. bas pon ada... yg x than tu satu bas tu dri belia perlis.. haha...  pgi tu, dlam pkul 8 mcm tu kami p pasar sari a.k.a nat a.k.a pasar tani baling.. susah gak kmi cri sbb kna keluar dri kg org asli tu utk ke bndr baling.. pasar tu mmg best.. beza gila dgn perlis.. besar.. suma bnda ada.... yg pling best, ana belajar byk jenis kuih yg x pernah jmpa sblum ni.. cnthnya jongkong, tapai balut dgn dun keladi dgn daun getah... teruja ana tyme tu... hee~ lepas balik tu, kmi p balik kolam tu, tpi kami x mandi air pnas tpi kami mandi sungai.. sungai tu mcm sungai dkt bendang man lah... sumpah sejuk gila... first2 tu ana x mau basah kan baju, just seluar ja.. tiba2, tyme jlan2 dkt dlm sungai tu, ana x perasan yg ana langkah dkt tmpat yg dlm... apa lagi... dusshhh, tlong!!!!! basah suma, dgan tdung2 skali... hampeh toi~ tension thap...dah lah jatuh pastu siap x leh bgun lagi sbb kaki terpeleot/terseliuh.. haha.. nasib baik lah counsin kesayangan ana ada.. dy lah yg tlong trik ana.. okay, lpas tu kmi pon balik lah ke perlis indera kayangan.. hee~ vacation kali ni tnpa kakak dgn abang sbb diorg busy dgn kelas... cian nyer... syiok ooo :D




























ni act, dewan dy.... ana snap ni sbb tringat dkt tikaa dan eyka :)





 ~end with love~



Older Post | Newer Post